Esteettömyys

Invataksit

Turvallisuuden takia invataksit eivät aja festivaalialueelle.

Avustajat

Mikäli invaliditeettisi vuoksi tarvitset avustajan, hän voi lunastaa maksuttoman vapaarannekkeensa rannekkeenvaihtoteltalta tai festivaalialueen Vieraiden check-in -pisteeltä yhdessä lipun ostaneen avustettavan kanssa.

Avustajan tarve on todennettava jollakin virallisella dokumentilla, josta ilmenee avustajan jatkuva tarve. Tällaisia dokumentteja ovat esim.

  • EU:n Vammaiskortti, jossa on A-merkintä
  • Lääkärintodistus
  • Näkövammaisten keskusliiton jäsenkortti (haitta-aste yli 65 %)
  • Lääkärintodistus, josta ilmenee, että näkövamman haitta-aste on yli 65 %

Emme ota diagnooseihin tai avustettavan tarpeeseen rannekkeenvaihtopisteellä kantaa, tästä syystä todistus on hyvä hankkia etukäteen.

Vain yksi avustaja/avustettava on oikeutettu vapaarannekkeeseen. Avustettavalla tulee olla mukana Qstockin lippu tai jo vaihdettu ranneke.

Pyörätuolikorokkeet ja maasto

Päälavan, Samsung-lavan, Sirkusteltan ja Rytmirannan miksaustornien vieressä sijaitsevat pyörätuolikorokkeet. Korokkeelle kulku tapahtuu aina sallitun alueen kautta. Opastekyltit näyttävät oikean reitin.

Festivaalialueella on paljon asfaltoituja pääväyliä, jotka helpottavat kulkemista. Kuusisaaren alue on pääsääntöisesti kohtuu tasaista nurmialuetta. Päälavan pyörätuolikorokkeelle kulku tapahtuu Raatin harjoituskentän kumimattoja tai tekonurmea pitkin.

Esteetön WC

Lähes jokaisella WC-alueella on esteettömät WC:t. Kuusisaaren VIP-alueella ei ole esteetöntä WC:tä, mutta esteetön WC löytyy aivan viereiseltä WC-alueelta. NMKY-talon läheisyyteen on sijoitettu esteetön WC, jossa on eteistilana teltta helpottamaan WC:ssä toimimista antaen lisätilaa.

Vessapassi

Meillä käy vessapassi! Vessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksia sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan. Vessapassi-tarra WC:n ovessa toimii viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että Vessapassia näyttävällä henkilöllä on nopeaa WC:hen pääsyä edellyttävä sairaus ja näin ollen etuoikeus päästä jonon ohi Vessapassi-tarralla merkittyyn vessaan. Myös WC-alueille on sijoitettu kylttejä, jotka kertovat Vessapassin olevan käytössä koko WC-alueella.

VIP-alueen esteettömyys

Festivaalin aikainen vieraiden check-in sekä vieraiden narikka sijaitsevat Raatin toisessa kerroksessa, mutta liikuntarajoitteisille asiakkaille on järjestetty VIP-palvelut rannekkeentarkistuksen, narikan sekä turvatarkastuksen osalta VIP-infon yhteyteen. VIP-info sijaitsee VIP-alueella, ja asiakkaan saapuessa festivaalialueelle järjestyksenvalvoja ohjaa heidät VIP-infoon VIP-portilta.