Uutiset |

Nuorten Ystävien työtreffipaku kurvaa Qstockiin

Nuorten Ystävät on 117-vuotias monialajärjestö, jolla ei ikä paina. Ikinuoren salaisuus on vankan kokemuksen lisäksi asiakkaan kohtaaminen yksilöllisesti ja aidosti, tehtäväänsä sitoutuneet ammattilaiset ja yhteiskuntamme aikaa peilaavat kehittämishankkeet. Järjestö tarjoaa maksutonta tukea esimerkiksi työllistymiseen, vanhemmuuteen, päihdeongelmista kuntoutumiseen ja yleisesti mielen hyvinvointiin ja elämänhallintaan.

Heikommassa asemassa olevien ihmisten tukeminen on ollut Nuorten Ystävien lähtökohta jo sen perustamisvuonna 1907. Tuolloin Oulussa oli katulapsia vailla huolenpitoa, ja järjestö perustettiin kaitsemaan heitä. Sittemmin Nuorten Ystävät on ollut ensimmäisten joukossa avaamassa lastentarhoja ja yksityisiä koulukoteja Suomeen.

Pikakelaus takaisin tähän päivään: Järjestö toimii nyt 12 paikkakunnalla ja valtakunnallisesti verkossa tarjoten maksutonta tukea kaikenikäisille. Uusimpina avauksina on Kohtaantoa-toiminta, joka mahdollistaa työnhakijan ja työnantajan kohtaamisia Oulun, Haapaveden, Raahen ja Ylivieskan alueilla. Toiminta pyrkii löytämään työnhakijoille piilotyöpaikkoja ja jakamaan infoa työnantajille erilaisista työllistämisen mahdollisuuksista, kuten vaihtoehtoisesta rekrytoinnista. Kohtaantoan uravalmennuksessa kysytään aidosti, mitä työnhakijalle kuuluu ja millä keinoin työllistymistä voitaisiin yhdessä lähteä edesauttamaan. Kun työpaikka löydetään, uravalmentaja on tarvittaessa tukena myös työn aloitusvaiheessa.

 

Rentoja työtreffejä, temperamenttityylin testausta ja unelmien maalausta

Nyt Kohtaantoa tuokin Qstockiin työtreffipakun, jonka äärellä on mahdollisuus tavata ravintola-, siivous-, kiinteistö- ja turvallisuusalan työntekijöitä rekrytoiva ISS. Pikatyötreffeillä voi tutustua työnantajaan omana itsenään ilman ansioluetteloita. Treffeille voi piipahtaa festarin molempina päivinä klo 15–17. Kohtaantoa-tiimin uravalmentajat ja työnantajakoordinaattorit ovat paikalla läpi festarin. Heidän kanssaan voi tulla juttelemaan omista ura- ja opintohaaveista laajemminkin.

Kohtaamme viikoittain kymmeniä työnhakijoita. He toivovat meiltä usein konkreettista apua työnantajien tapaamiseen, josta Työkohtaamo-tilaisuutemme ovatkin syntyneet. Nyt on mahtavaa, että voimme tuoda tällaisen mahdollisuuden rennosti myös festareille! uravalmentaja Mirva Tolonen kertoo.

Pisteellä on myös mahdollisuus löytää oma temperamenttityyli lyhyellä Tony Dunderfeltin testillä. Sen tulokset kertovat, kallistuuko oma temperamentti tiettyyn asiaa havainnollistavaan väriin. On keltaisen, sinisen, punaisen ja vihreän tyypin ihmisiä ja paljon välisävyjä. Kaikki temperamentit ovat hyviä, ja jokaista tarvitaan. Omaa luovuuttaan voi ruokkia osallistumalla yhteisötaideteokseen maalaamalla omia unelmiaan siitä, mitä haluaisi isona tehdä, tai mikä on itselle merkityksellistä.

Kohtaantoa-tiimi nostaakin yhdessä esille ajatuksen:

Monesti puhumme siitä, mikä meistä tulee isona. Tämä yleensä tarkoittaa yhtä ainoaa ammattia. Ammattiahan voi vaihtaa tai opintosuunnitelmiaan muuttaa elämässä useamman kuin yhden kerran – aina on lupa unelmoida!

 

Teksti: Niina Ristolainen