Uutiset |

Oulu2026-lavan artistihaku on alkanut!

Artisteja ja bändejä Oulun seudulta esiin nostava Oulu2026-lava jatkaa Qstockin ohjelmistossa. Pääsymaksuttomalla alueella Linnansaaressa sijaitsevalle lavalle haetaan nyt esiintyjiä avoimella haulla.

Oulu2026-lavalle haetaan tuoreita, monimuotoisia ja eteenpäin pyrkiviä artisteja Oulun seudulta. Hakuaikaa on 1. maaliskuuta saakka, jonka jälkeen valinnat tekee Oulu2026:n kokoama artistityöryhmä. Oulu2026-lavalla tullaan kahden päivänä aikana näkemään kymmenkunta keikkaa. Viime vuonna hakijoita oli 80. 

Linnansaari on upea paikka Oulu2026-lavalle ja edellisvuoden kokemus osoitti, että se sopii hienosti tuomaan esiin oululaista musiikkia Qstock-yleisölle. Toivomme monipuolisesti hakemuksia alueen artisteilta”, kertoo Oulu2026:n vastaava tuottaja Henri Turunen. 

Turunen lisää, että lavan ohjelmisto on osa täysivaltaista Qstockin festivaaliohjelmistoa, vaikka sen äärelle pääsee seuraamaan tulevaisuuden tähtiä ilmaiseksi ilman festivaalilippua. Täten lavalla esiintyminen antaa upean mahdollisuuden esitellä Oulun alueen monipuolista musiikillista osaamista niin festivaaliyleisölle kuin muille kaupunkilaisille ja vierailijoille. 

Oulu2026-lava on osa Oulun matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026. Linnansaaren ohjelmassa on mukana tänä vuonna myös Radio Kaleva, joten viikonlopun tunnelmia tullaan seuraamaan myös radioaalloilla. 

Oulu2026-lavan artistihakuun pääset tästä Hae mukaan