Uutiset |

Oulu2026-lava korkkaa Qstockin Linnansaaressa jo torstaina

Qstock on tänä vuonna osin kolmipäiväinen, sillä Linnansaareen siirtyvän Oulu2026-lavan ohjelma alkaa jo torstaina 27.7. Linnansaareen on vapaa pääsy koko festivaalin ajan. 

Oulu2026-lava esittelee tuttuun tapaan nousevia oululaisia bändejä ja artisteja. Torstaina lavalle kipuavat modernia poppia ja räppiä yhdistelevä Sana, poprock-yhtye Valkea ja spoken word -artisti Lajune. Perjantaina vuorossa ovat elektronista musiikkia tekevä Recens, metalliryhmä Slow Fall, progepoppia soittava Kos Mos ja laulaja-lauluntekijä Eereka. Lauantaina puolestaan esiintyvät räppäri Mactopias, folkahtavasti maalaileva Haamusoittajat, melodista punkkia paahtava Saa kiljua, elektro-folk -duo Junna ja energiapakkaus Kiestus. 

”Nostamme Oulu2026-lavalla esiin oululaisen musiikkikentän moninaisuutta tuomalla artisteja lukuisista eri genreistä. Mukana on niin uransa ihan alussa olevia kuin jo vähän kokeneempiakin tekijöitä, mutta kaikkia yhdistää halu kehittyä ja ottaa askelia kohti yhä isompia lavoja”, Oulu2026:n vastaava tuottaja Henri Turunen kertoo. 

Oulu2026-lava on osa Oulun matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Turunen toteaa musiikin olevan merkittävä osa oululaista kulttuuri-identiteettiä, joten paikallisille artisteille halutaan tarjota uusia mahdollisuuksia niin Euroopassa kuin paikallisestikin Oulu2026:n kautta. 

Kaikki tähän mennessä julkistetut artistit löydät päiväkohtaisesti Ohjelma-sivulta.

Kuva: Mika Vallineva | Qstock 2022