FESTIVAALIALUE

 

Festivaalialueen aukioloajat: 

Pe 26.7. klo 12.00–01.00

La 27.7. klo 11.00–01.00

  

Alueen tarkka osoite: Raatintie 4, 90100 Oulu 

   

Lataa PDF-kartta!

 

 

Festivaali-infoja

Alapuolelta löydät käteviä vinkkejä festivaalialueella seikkailuun! Festivaalipäivän aikana saattaa tulla eteen tilanteita, kuten mitä tehdä, jos puhelimesta loppuu akku, onko juomissa pantti tai moneenko narikka on auki. Alta löydät vastauksen kaikkeen tähän! Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi, kurkkaa Qstockin UKK eli usein kysytyt kysymykset tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@qstock.fi.

Narikka

Aukioloajat: 

Pe 26.7. klo 11.30–01.30 

La 27.7. klo 10.30–01.30 

Narikka sijaitsee Linnansaaressa ennen alueen pääporttia. Tässä vaiheessa on jo hyvä huomioida turvallisuusohjeiata, mitä alueelle saa tuoda ja mitä ei. Sallitut ja kielletyt esineet löydät täältä. 

Narikassa käynti maksaa 4 €. Narikkamaksua ei tarvitse maksaa lähtiessä. 

Rannekkeet ja rannekkeenvaihto

Perjantain, lauantain ja kahden päivän liput

Festivaalipäivinä kaikkia lippuja vaihdetaan rannekkeiksi festivaalialueen Pääportin läheisyydessä ranneketeltalla. Pe: 11.00–23.30 | La: 10.00–23.30

VIP-liput 

VIP-liput vaihdetaan passiin ja rannekkeeseen Vieraiden check-in -pisteellä Raatin liikuntakeskuksen 2. kerroksessa. Pe: 10.00–23.00 | La: 10.00–20.00.

Lisää rannekkeista ja ranneke-eduista voit lukea täältä! 

VIP-portti ja Vieraiden check-in

VIP-asiakkailla on pääporttien lisäksi oma sisäänkäynti Raatin stadionin kaupungin puoleisesta päädystä. Kulku VIP-alueelle tapahtuu Raatin sisätilojen kautta, rakennuksen 2. kerroksesta. Vieraiden check-in ja VIP-narikka ovat VIP-alueen sisääntuloreitin varrella. Alue on K-18. 

Lisää VIP-alueen palveluista voit lukea täältä! 

Vieraiden check-in: 

Vieraiden check in -piste on tarkoitettu nimilistan kautta saapuville festivaalivieraille sekä musiikki- ja media-alan edustajille. Passi/ranneke lunastetaan check in -pisteeltä henkilöllisyystodistusta näyttämällä. 

Info ja VIP-info

Infopisteen löydät liikenneympyrän vierestä heti sisääntulotarkastuksen jälkeen. 

Infosta saat tietoa kaikesta festivaaleihin liittyvästä, kuten ohjelma-aikatauluista, paikallisliikenteestä ja löytötavaroista. Sateen yllättäessä tai korvia kuumottaessa voit ostaa infopisteeltä korvatulppia tai sadetakkeja tai vaikkapa drinkkilippuja. Infopisteellä voit myös ladata puhelintasi, tai ostaa mukaan otettavan varavirtalähteen. 

VIP-info 

Myös VIP-alueella sijaitsee infopiste, joka palvelee asiakkaitaan festivaalialueen aukioloaikoina. Pisteellä on myynnissä drinkkilippuja sekä rajoitettu määrä VIP-ruokalippuja. 

Esteettömyys

Pyörätuolikorokkeet 

Päälavan, Samsung-lavan, Sirkusteltan ja Rytmirannan miksaustornien vieressä sijaitsevat pyörätuolikorokkeet. Korokkeelle kulku tapahtuu aina sallitun alueen kautta. 

 

Festivaalialueen maasto 

Festivaalialueella on paljon asfaltoituja pääväyliä, jotka helpottavat kulkemista. Kuusisaaren alue on pääsääntöisesti kohtuu tasaista nurmialuetta. Päälavan pyörätuolikorokkeelle kulku on Raatin harjoituskentän kumimattoja tai tekonurmea pitkin. 

 

Avustaja 

Mikäli invaliditeettisi vuoksi tarvitset avustajan, hän voi lunastaa vapaarannekkeensa festivaalialueen pääporttien läheisyydessä sijaitsevalta rannekkeenvaihtoteltalta yhdessä lipun ostaneen avustettavan kanssa. 

Avustajan tarve on todennettava jollakin virallisella dokumentilla, josta ilmenee avustajan jatkuva tarve. Tällaisia dokumentteja ovat esim.

  • EU:n Vammaiskortti, jossa on A-merkintä
  • Lääkärintodistus
  • Näkövammaisten keskusliiton jäsenkortti (haitta-aste yli 65 %)
  • Lääkärintodistus, josta ilmenee, että näkövamman haitta-aste on yli 65 %

Emme ota diagnooseihin tai avustettavan tarpeeseen rannekkeenvaihtopisteellä kantaa, tästä syystä todistus on hyvä hankkia etukäteen. 

Rannekkeenvaihtoteltta palvelee asiakkaita festivaalin aikaan. 

Vain yksi avustaja/avustettava on oikeutettu vapaarannekkeeseen. Avustettavalla tulee olla mukana Qstockin lippu tai jo vaihdettu ranneke. 

 

VIP-alueen esteettömyys 

Festivaalin aikainen vieraiden check-in sekä vieraiden narikka sijaitsevat Raatin toisessa kerroksessa, mutta liikuntarajoitteisille asiakkaille on järjestetty VIP-palvelut rannekkeentarkistuksen, narikan sekä turvatarkastuksen osalta VIP-infon yhteyteen. VIP-info sijaitsee VIP-alueella, ja asiakkaan saapuessa festivaalialueelle järjestyksenvalvoja ohjaa heidät VIP-infoon VIP-portilta. 

 

Esteetön WC  

Lähes jokaisella WC-alueella on esteettömät WC:t. Kuusisaaren VIP-alueella ei ole esteetöntä WC:tä, mutta sellainen löytyy viereiseltä WC-alueelta. NMKY talon läheisyyteen on sijoitettu esteetön WC, jossa on eteistilana teltta helpottaakseen WC:ssä toimimista antaen lisätilaa.  

Vessapassi

Meillä käy vessapassi! Vessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksia sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan. Vessapassi-tarra WC:n ovessa toimii viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että Vessapassia näyttävällä henkilöllä on nopeaa WC:hen pääsyä edellyttävä sairaus ja näin ollen etuoikeus päästä jonon ohi Vessapassi-tarralla merkittyyn vessaan. Myös WC-alueille on sijoitettu kylttejä, jotka kertovat Vessapassin olevan käytännössä koko WC-alueella. 

Anniskelualueet (K-18)

Festivaalialueella on kuusi anniskelualuetta.

Huomioithan, että festivaali suosii kortti- ja mobiilimaksamista, eikä anniskelualueilla käy käteinen. 

Myös Linnansaaresta löytyy anniskelualue, omien alkoholijuomien nauttiminen saaressa on kielletty. 

Pantti

Ostaessasi alkoholijuoman maksat 1 € pantin. Palauta tyhjä tölkki / lasipullo kassalle tai panttipisteeseen saadaksesi pantin takaisin.

Voit palauttaa enintään 10 kpl kerrallaan. Pantti palautuu maksukortillesi muutaman pankkipäivän kuluessa tai voit lunastaa pantin panttipisteeltä vesipullona.

 

Maksutavat

Qstockin omilla myyntipisteillä voi maksaa ainoastaan yleisimmillä pankkikorteilla ja mobiilimaksulla. Qstockin omia myyntipisteitä ovat:

  • anniskelualueiden myyntipisteet
  • infopisteet
  • vieraiden check in -piste
  • narikka

Muilla myyntipaikoilla saattaa olla käytössä myös käteismaksu. 

Puhelimen lataus alueella

Haluamme, että sinulla riittää virta!  

Voit käydä lataamassa ilmaiseksi lisää virtaa puhelimeesi Qstockin infopisteellä ja VIP-infossa, tai ostaa pisteiltä mukana kannettavan varavirtalähteen ikiomaksi vain 10 eurolla!  

Löytötavarat

Löytötavarat sekä narikkaan jääneet tavarat säilytetään festivaalialueella lauantaiyöhön klo 01.30 saakka, jonka jälkeen ne ovat noudettavissa Pohjois-Pohjanmaan Löytötavarapalveluilta Oulussa osoitteesta Tehtaankatu 1, 90130 Oulu (Raksilan Marketit, Salen talo, 2. kerros). Puh. 0600 550 094 (2€/min+pvm). 

Perjantaina narikkaan jääneitä tavaroita voit vielä tiedustella narikasta lauantaina. Infopisteestä voit kysellä muita alueella hukkuneita tavaroita, kunnes myös ne siirretään lauantaiyön jälkeen Löytötavarapalveluiden haltuun. Sunnuntaina alueelta haravoidaan kaikki loput löytötavarat ja ne toimitetaan viimeistään maanantaina iltapäivällä Löytötavarapalveluihin. 

Palvelu perii säilytyksestä maksun, joten muista hakea omat tavarasi ennen kuin lähdet alueelta! 

Löytötavarapalvelut auki Qstock-viikolla maanantaista perjantaihin klo 12-17 ja lauantaina klo 11-15. 

Korvatulpat

Mikäli kaipaat suojaa korvillesi korvatulppien muodossa, voit ostaa niitä anniskelualueen baaritiskeiltä, infosta, VIP-infosta, alueen K-Supermarket Ritaharjun myyntipisteeltä.

Tupakointi

Festivaalialueen anniskelualueilla on merkittyjä tupakointialueita. Tupakoida saa vain tupakointialueella, pidetään festivaalialue siistinä ja laitetaan tumpit tuhkakuppeihin. 

Festivaalialueella tupakointituotteita myy ainoastaan K-Supermarket Ritaharjun myyntipiste.

Häirintäyhteyshenkilö ja häirintäilmoitus

Qstockissa päivystää häirintäyhteyshenkilö koko festivaaliviikon ajan. Tarpeen vaatiessa hänet voi tavata kasvotusten tai ottaa yhteyttä joko sähköpostitse tai häirintäilmoituslomakkeella.
Sähköpostiosoite ja ilmoituslomake julkaistaan maanantaina 22.7.
 

Häirintäyhteyshenkilö on tapahtumassa paikalla työntekijöitä, festivaalivieraita sekä esiintyjiä varten. Halutessasi voit saada keskusteluapua sekä ohjausta mahdollisten hankalien tilanteiden selvittämiseen. 

 

Häirintäyhteyshenkilön tapaaminen festivaalipäivinä:

Häirintätilanteen sattuessa hakeudu festivaalialueen ensiapupisteelle. Ensiaputeltta sijaitsee Koomalavan läheisyydestä. Sieltä sinut ohjataan häirintäyhteyshenkilön vastaanotolle.  

 

Häirintäyhteyshenkilö on paikalla:  

Pe 26.07. klo 14:00 – 00:30

La 27.07. klo 14:00 – 00:30

 

Häirintäilmoituslomake: 

Häirintäyhteyshenkilö käy läpi päivittäin tehtyjä ilmoituksia ajalla ma 22.7.2024 – 11.08.2024 ja reagoi niihin vuorokauden kuluessa. Hän vastaa joko kirjallisesti sähköpostilla tai soittaen ilmoittajalle, mikäli soittopyyntö on jätetty. Soittoajoissa huomioidaan ilmoittajan oma toive.